У Львові провели навчання з фінансової звітності для благодійних організацій

У Львові провели навчання з фінансової звітності для благодійних організацій

08.02.2024

Навчальний семінар для громадських і благодійних організацій про особливості складання й подання податкової та фінансової звітності відбувся сьогодні, 8 лютого, у сесійній залі Львівської обласної ради.

Організували захід Український незалежний центр політичних досліджень та громадська організація «Нескорені».

Учасниками заходу стали представники громадських та благодійних організацій, Головного управління Державної податкової служби у Львівській області, керівники апаратів Львівської обласної військової адміністрації й Львівської обласної ради Тарас Грень і Ярослав Гасяк.

Необхідність проведення заходу зумовлена законодавчою потребою до 1 квітня прозвітувати про надану гуманітарну допомогу.

«Виникає чимало питань, пов'язаних з обліком благодійної допомоги. Маємо розуміти, як орієнтуватися у звітності, обліку та передачі допомоги. Ми тут, щоби допомагати, роз'яснювати, запрошувати фахівців з різних органів влади й будувати правильну комунікацію», – сказав Ярослав Гасяк.

Про особливості звітності й облікування допомоги та як вирішити труднощі під час заповнення документів, розповіли представники податкової служби у Львівській області Ольга Могиляк, Ігор Малех, Зоряна Монцібович.

«Проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» сфокусований на тому, щоби максимально покращувати законодавство для організацій громадянського суспільства. А також щоби максимально інформувати громадські об'єднання, благодійні організації про всі зміни, які відбуваються в правовому полі та відповісти на всі актуальні питання, щоб робота ГО і благодійних організацій була простою і максимально ефективною», – повідомила експертка з фінансів і податків Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Панура.

Семінар став продовженням зустрічі влади з волонтерами-іноземцями, яка відбулася у Львівській обласній раді у грудні.

«Пробуємо допомогти волонтерським організаціям здати звітність, щоби рухатися далі», – зазначив співорганізатор і модератор зустрічі голова ГО "Нескорені" Олександр Лабецький.

Переглянути семінар можна за посиланням http://surl.li/qhcxr.

Більше інформації на тему на фейсбук-сторінках Ukrainian Center for Independent Political Research та ГО "Нескорені".