В обласній раді відбувся тренінг про коректне спілкування та взаємодію з людьми з інвалідністю

В обласній раді відбувся тренінг про коректне спілкування та взаємодію з людьми з інвалідністю

10.06.2024

Сьогодні, 10 червня, у Львівській обласній раді для працівників виконавчого апарату обласної ради та апарату військової адміністрації відбувся тренінг «Коректне спілкування та взаємодія з людьми з інвалідністю» від громадської організації «Доступно.UA».

«Доступно.UA» допомагає державним установам, організаціям та бізнесу ставати доступними, проводить тренінги та семінари про те, як коректно взаємодіяти з людьми з інвалідністю. Окремий напрям роботи – навчання дітей про інвалідність.  

«Як на мене, Україна стане безбар’єрною тільки після того, як у більшості з нас зміниться свідомість щодо архітектурної доступності та комунікації з людьми з інвалідністю. Тому кожен у своїй роботі має порушувати питання, пов’язані з людьми з інвалідністю, ветеранами та ветеранками, толерантністю, гендерною рівністю.

Важливо заглиблюватися в ці теми з різних сторін. Тоді ви зможете зрозуміти, чому людям так важливо, щоб їх побачили, почули та не дискримінували», - зазначила керівниця соціального підприємництва «Бюро доступності», створеного «Доступно.UA», Наталія Пархитько.  

Під час тренінгу присутніх ознайомили зі словником коректної термінології, дали поради як говорити та писати про людей з інвалідністю, познайомили з техніками супроводу людей з інвалідністю тощо.  

Працівники Львівської обласної ради та обласної військової адміністрації отримали інформаційні буклети, які поширять серед своїх колег та знайомих.  

В.о. керуючого справами Львівської обласної ради, депутат Ярослав Гасяк підкреслив, що здобуті знання допоможуть посадовцям у їхній роботі та побуті, оскільки теперішній час створює нові умови життя, які, зокрема, передбачають часту взаємодію з людьми з інвалідністю.

Більше про Доступно.UA – тут.