Випускники Львівського медичного фахового коледжу передали 10 дронів для ЗСУ

Випускники Львівського медичного фахового коледжу передали 10 дронів для ЗСУ

07.02.2024

Урочистості з нагоди завершення навчання медичних сестер, медичних братів та фармацевтів відбулися сьогодні, 7 лютого, в комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти».

Дипломи про завершення навчання отримали 42 медсестри, 2 медбрати та 38 фармацевтів. З цієї нагоди почесні гості заходу, представниці Асоціації медичних сестер Львова і Львівщини, з Полтавщини, Івано-Франківщини, Рівненщини одягнули випускникам символічні очіпки.

«Сьогодні у коледжі 33-й випуск сестер медичних. Понад 3000 медсестер було підготовлено у нашому навчальному закладі. Також це 15-й випуск фармацевтів. Понад півтисячі випускників нашого коледжу отримали дипломи асистентів фармацевта.

Багато студентів працюють у закладах охорони здоров'я молодшими медсестрами. У нас вони мали змогу здобути фах під час вечірнього навчання. Це вмотивовані студенти, які мають місце праці й знають, чому вони вибрали навчання», – наголосила директорка коледжу, заслужений працівник охорони здоров'я України і голова координаційної ради розвитку медсестринства МОЗ України Леся Вовк.

Випускники коледжу, викладачі й студенти підтримали ініціативу «Пташки свободи». На зібрані під час коляди, вертепів і благодійних ярмарків 160 тис. грн закупили та передали 10 FPV-дронів для ЗСУ.

«Це неймовірно важливо у ситуації, в якій ми воюємо. До цього процесу мусимо бути залучені всі, бо без цього результату не буде. Технологічна перевага дає можливість зберегти життя наших хлопців і заподіяти шкоду ворогу. Це наближує нашу перемогу», – зазначив представник 24-ї ОМБр ім. короля Данила, якій і передали дрони.

Це не перша ініціатива Львівського медичного коледжу. Студенти й колектив закладу волонтерили, готували на фронт аптечки, сортували ліки, долучалися до закупівлі автомобілів.

Привітали випускників голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Дякую викладацькій, батьківській та студентській спільноті нашого обласного Львівського медичного коледжу післядипломної освіти за правильно розставлені пріоритети, за ініціативність та допомогу війську. Дякую за волонтерську поміч у формуванні військових аптечок в найгарячіші тижні повномасштабного вторгнення. Бажаю щастя у житті, натхнення у роботі та перемоги!», – сказав Юрій Холод.