Юрій Холод привітав журналістів телеканалу «Перший Західний» та «Радіо Перше» з професійним святом

Юрій Холод привітав журналістів телеканалу «Перший Західний» та «Радіо Перше» з професійним святом

06.06.2024

Сьогодні, 6 червня, у День журналіста – професійного свята працівників медіа в Україні – в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод спільно з першим заступником голови Львівської обласної військової адміністрації Андрієм Годиком привітали журналістські колективи телеканалу «Перший Західний» і «Радіо Перше».

З нагоди свята журналісти презентували ролик про діяльність телеканалу. Впродовж року комунальний телеканал мовить у режимі 24/7, транслюючи понад 700 годин прямого ефіру на телебаченні та близько 3000 годин на радіо. Щороку телекомпанія готує 25 різнопланових проєктів, чимало з яких присвячені військовим, які боронять Україну.

Канал також є школою журналістики для студентів українських вищих навчальних закладів. «Перший Західний» активно протидіє ворожій пропаганді, повідомляє про небезпеки та інформує про наслідки ворожих атак.

«Команда телеканалу дбає про журналістські стандарти й має власну позицію. Я пишаюся тим, що сьогодні, у такі складні часи, ми можемо робити те, що ми любимо. Це велике щастя. Як для влади, так і для медіа важлива суспільна думка. Маємо вчасно реагувати на суспільно-значущі теми. Дякую вам за невтручання у редакційну політику і за постійну підтримку», – сказала директорка телеканалу Ольга Цап.

«Найперше дякую журналістам, які на передовій воюють в складі Збройних Сил України. Це нелегко. Через це пройшов ведучий телеканалу Віктор Біщук, який знає, що таке донецький напрямок.

Дякую кожному з вас за те, що у нелегкі часи показуєте правду, розповідаєте про те, що відбувається. Двічі телеканал організував вечір вдячності військовим і українському народові. Важливо, що ви показуєте історії про наших бійців. Дуже достойно пам'ятати про наших героїв.

Багатьох з вас я знаю особисто. Вдячний за те, що навіть попри війну і пов'язаний з нею негатив, «Перший Західний» і «Радіо Перше» транслюють багато позитивних новин, показують те добре, що відбувається на Львівщині й в Україні. Хочу побажати вам, щоби ця команда телеканалу і радіо, і ця класна й позитивна динаміка зберігалася надалі», – наголосив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Від імені Львівської обласної ради Юрій Холод вручив подяки журналістам телерадіокомпанії.