ДП «Львівський ЛСНЦ»: висіяно 500 тисяч насінин у контейнери для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою

ДП «Львівський ЛСНЦ»: висіяно 500 тисяч насінин у контейнери для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою

29.05.2019

Державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» у І кварталі цього року здійснило перший посів на сучасній лінії автоматизованого посіву лісового насіння шведської фірми ВСС АВ.

За допомогою даної лінії підприємством було висіяно 500 тисяч насінин в контейнери для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, а саме такі основні лісоутворюючі породи: сосна звичайна – 240 тис шт., модрина європейська – 100 тис шт., ялина європейська – 50 тис шт., бук лісовий – 20 тис шт., ялиця біла – 10 тис шт., дугласія – 14 тис шт., дуб – 70 тис шт.

Проект, який перебуває на завершальній стадії,  реалізують лісівники Львівщини за підтримки Львівської обласної ради. Річна продуктивність комплексу становить 3,5 млн сіянців із закритою кореневою системою.

У перспективі з використанням наявних теплиць на підприємствах Львівського ОУЛМГ сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн сіянців із закритою та покращеною кореневою системою.

Варто зауважити, що за І квартал на підприємство було поставлено 53481 кг лісонасінної сировини, з якої перероблено 45435 кг та отримано 588,4 кг насіння.