Ірина Гримак: «Ваша незламність надихає»

Ірина Гримак: «Ваша незламність надихає»

17.01.2023

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, відвідала бойові підрозділи 103-ї та 125-ї окремих бригад Сил територіальної оборони та 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних Сил України.

Разом із народними депутатами Софією Фединою та Олегом Синюткою, а також депутатом Львівської міської ради Петром Адамиком голова обласної ради привезла захисникам та захисницям, які обороняють територіальну цілісність України на її східних теренах, необхідні речі, допомогу від міжнародних партнерів, нагороди та різдвяні вітання з Львівщини.

«Ваша незламність надихає. 238 днів воїни з Львівщини та всієї України доводять всьому світові наше право мати свою державу. Борються за те, щоб свобода, воля, незалежність та людська гідність залишилися основою нашого життя у майбутньому, після нашої перемоги», - наголосила Ірина Гримак.

Від початку повномасштабного вторгнення росії 45-та окрема артилерійська бригада Збройних Сил України героїчно обороняла Київ, Запорізьку, Дніпропетровську та Харківську області, завдавали ворогу втрат у Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Підрозділи бригади брали участь у Харківській наступальній операції та операції по звільненню Херсонщини й Миколаївщини.

125-та та 103-тя окремі бригади Сил територіальної оборони створені у січні 2022 року. З 24 лютого воїни цих підрозділів беруть активну участь у бойових діях, захищаючи територіальну цілісність України. Військовослужбовці залучалися до звільнення окупованої росією території Харківської області, а також звільнення Лиману, Ямполя та оборони Бахмута.