Львівщина відзначила 85-річчя з дня народження Героя України В'ячеслава Чорновола

Львівщина відзначила 85-річчя з дня народження Героя України В'ячеслава Чорновола

24.12.2022

Сьогодні, 24 грудня, на Львівщині урочисто відзначили 85-річчя від дня народження українського політика, Героя України, провідника українського національно-демократичного руху кінця ХХ століття В’ячеслава Чорновола.

Керівництво обласної ради, народні депутати, депутати облради, громадськість, вшановуючи пам'ять про видатного українця, поклали квіти до пам’ятника В'ячеславу Чорноволу.

«В'ячеслав Чорновіл – це особистість, це епоха, це історія і майбутнє нашої країни. Він своєю силою і впевненістю в неминучість української незалежності та свободи вів за собою велику кількість людей, запалюючи серця українців.

В'ячеслав Чорновіл і сьогодні вселяє в нас віру в незламність, нескореність українського духу і національної пам’яті. Надихаючись словами Героя України, упевнені, що ми виженемо ворога зі своєї землі, а Україна стане процвітаючою європейською країною», - сказала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Присутні виконали Державний Гімн України та «Боже, великий єдиний..».

Довідково:
В'ячеслав Чорновіл – український політик,  публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу.

У період з 1990 до 1992 року – В'ячеслав Чорновіл був першим головою Львівської обласної ради.