Львівських рятівників привітали з професійним святом

Львівських рятівників привітали з професійним святом

18.09.2023

Урочистості з нагоди Дня рятівника відбулися, сьогодні 18 вересня, у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Привітали працівників галузі цивільного захисту з нагоди професійного свята заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, міський голова Львова Андрій Садовий.

“Наші колеги, працівники надають допомогу громадянам нашої держави не тільки на теренах нашої області, а й роблять це і в Одеській, Харківській і Херсонській областях. Піротехніки 2-го спеціального центру знешкоджують вибухові предмети в Донецькій, Миколаївській й Харковській областях. Ми допомагаємо всій країні. Багато наших колег загинули, виконуючи свої обов'язки на прифронтових ділянках”, – зазначив начальник Головного управління генерал-майор служби цивільного захисту Юрій Кагітін.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих побратимів.

Від імені Львівської обласної ради рятівників привітав заступник голови Юрій Холод. “Хочу подякувати вам та вашим колегам, які сьогодні 24/7 на Сході та на Півдні нашої країни справляються з дуже нелегким викликом. Ваша професія і щоденна робота додає кожному українцю впевненості та віри у відносну безпеку, навіть у час війни. Ви рятуєте життя та даєте надію”, – зазначив Юрій Холод.

За високий професіоналізм, відвагу і мужність, виявлені під час ліквідації надзвичайних ситуацій та з нагоди Дня рятівника Юрій Холод відзначив грамотами Львівської обласної ради кращих рятівників Львівщини.

“Відбулася церковна реформа календаря. І тепер день рятівника 17 вересня це день, коли ми вшановуємо святих Софію, Надію, Віру і Любов. Стоячи перед вами вкотре переконуюсь що ви є люди, які сповнені віри, надії та любові”, – підкреслив о. Тарас Михальчук, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, очільник Місії «Центр Військового капеланства» Львівської Архиєпархії УГКЦ.