Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих отримав ще один висококласний апарат штучної вентиляції легень

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих отримав ще один висококласний апарат штучної вентиляції легень

22.06.2020

У понеділок, 22 червня, відбулася передача апарату ШВЛ Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи від благодійного фонду Ріната Ахметова.

Як зазначив голова Львівської облради Олександр Ганущин, це друга за вагою допомоги  після обласного бюджету структура, яка здійснює такі дороговартісні закупівлі медичного обладнання. 
«Для цієї лікарні, якій передають сьогодні цей висококласний апарат ШВЛ, це є надзвичайно важливо, адже це дасть шанс врятувати, сподіваюсь, не одне людське життя. 
Щиро вдячні усім нашим благодійникам, які роблять усе можливе, аби вишукати та придбати на ринку виробництва висококласних ШВЛів апарати для потреб Львівської області», - сказав Олександр Ганущин. 

«У квітні Фонд Ріната Ахметова передав на потреби області майже 35 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків. Минулого тижня ми вже передали 6 апаратів ШВЛ, а сьогодні ще один апарат експертного рівня, виробництва компанії Air Liquide Medical Systems SA. Це висококласне обладнання, яке важко купити, так як через пандемію воно затребуване в кожній країні світу. 

Апарати ШВЛ, які придбані для українських лікарень, - це реанімаційне обладнання високого класу. Вони автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ, можуть бути використані майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз», - наголосив директор ДТЕК Західенерго Олег
Таращук.

Також представники компанії ДТЕК передали подарункові пакети та сертифікати лікарям Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи.