Медики закликають не зволікати і вчасно робити щеплення від важких недуг

Медики закликають не зволікати і вчасно робити щеплення від важких недуг

24.04.2024

В межах Всесвітнього тижня імунізації Клінічний центр дитячої медицини.Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр зібрав майже 60 учасників Традиційної школи вакцинації. Тут говорили про безпеку вакцин, навчали техніки вакцинації та відпрацьовували навички невідкладної медичної допомоги.

"ЗСУ захищають нас від ворогів, а ми маємо захистити себе і наших дітей від хвороб. Цьогорічний тиждень імунізації вкотре нагадує нам про захист від інфекційних захворювань шляхом вакцинації, що дуже важливо для збереження здоров'я. Вакцинація є безкоштовною, щеплення можна зробити у нашому медичному закладі після консультації лікаря-імунолога", - зазначила Оксана Пушкарьова, епідеміологиня Центру.

За словами Ігоря Савчака, лікаря-імунолога ЗУСДМЦ, багато українських родин сьогодні не мають доступу до якісних медичних послуг, в тому числі, і до вакцинації, або ж відкладають щеплення через війну і невпевненість у майбутньому. 

"Саме тому зростає загроза поширення важких інфекцій: кір, кашлюк, поліомієліт, тощо. А вони є вакцинокерованими. Тому наша мета – нагадати про важливість вчасної планової імунізації. Якщо з якихось причин щеплення було пропущено, зверніться до імунолога і він допоможе скласти індивідуальний графік вакцинації, аби надолужити пропущені щеплення", - наголосив Ігор Савчак.

Обрати зручний час візиту можна, зателефонувавши до реєстратури у години роботи: 
Пн–Пт – з 8:00 до 16:00 год.
(032) 270 22 07
(063) 189 70 50
(097) 150 70 53