На Львівщині планують купити 6 квартир для дітей-сиріт

На Львівщині планують купити 6 квартир для дітей-сиріт

24.05.2023

У п'яти громадах Львівської області віднайшли житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йшлося 24 травня на онлайн засіданні комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області за участі начальника Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лиса, заступника голови Львівської ОВА Івана Собка, заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода.

Перелік пропозицій із 6 квартир підготували і надали виконавчі комітети Ралівської, Добросинсько-Магерівської, Грабовецько-Дулібівської, Миколаївської та Буської територіальних громад. Помешкання знаходяться у Підберізцях, Львові, Стрию, Самборі та Жидачеві.

Вартість житла - понад 4,719 млн грн. З них 1,787 млн грн - кошти громад, а 2,932 млн грн – кошти обласного бюджету, виділені у рамках затвердженої Львівською обласною радою регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Загалом на вирішення житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 9 мільйонів гривень. Минулого року кошти на придбання житла не виділялися.

“Це вторинний ринок житла, і тут дуже часто колишні господарі готові залишити для дітей частину меблів, а часом – навіть побутової техніки. Проте питання технічного стану, наявність меблів, бажання самої дитини стати господарем саме цього житла – першочергові для нас критерії. Тому сьогодні ми тільки попередньо погодили закупівлю цих помешкань. Остаточне рішення приймемо після особистого огляду всіх обʼєктів, – розповів після засідання заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. –

Закликаю громади не зволікати, не шкодувати грошей, а завчасу приймати рішення і виділяти кошти для співфінансування помешкань дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Відповідного листа з цим закликом також скеровуємо всім громадам області від Львівської обласної ради”.

Остаточно затвердити закупівлю запропонованих громадами обʼєктів комісія планує 30 травня.