Школи Львівщини отримали ноутбуки від благодійного фонду

Школи Львівщини отримали ноутбуки від благодійного фонду

23.11.2022

100 ноутбуків для шкіл Львівщини сьогодні, 23 листопада, передав БО "Благодійний фонд "Угорська Екуменічна Служба Допомоги - Україна".
Загалом комп’ютерну техніку отримав 31 навчальний заклад області.

«В нашій області маємо понад 1300 шкіл. 100 ноутбуків, ніби невелика кількість, але в сьогоднішніх реаліях - це вагома допомога.
В умовах російської агресії, нестабільній роботі енергетичної системи, думаю така підтримка наших освітніх закладів, є важливою. Дякуємо нашим закордонних партнерам, що у цей непростий час підтримують українців», - зазначив керуючий справами Львівської обласної ради Роман Кокотайло. 

Операційний директор Угорської екуменічної служби допомоги в Україні Мартін Торок висловив слова підтримки українцям та зауважив, що він побачив велику зацікавленість та потребу навчальних закладів у таких технічних засобах, тому, на його  думку, такі проєкти варто розширювати  та збільшувати обсяги допомоги Україні. 

«Ми сьогодні отримали три ноутбуки - це дуже велика допомога для нашої маленької школи. У нас є комп’ютерний клас, але техніка у ньому уже досить застаріла, тому така допомога є дуже потрібною»,  - зазначила  директор Грушівського навчального закладу Надія Смолин. А керівниця Козівської опорної школи Оксана Клепуц наголосила,  що комп’ютери допоможуть у навчальному процесі зокрема дітям, які тимчасово переїхали з небезпечних територій. 
Угорська екуменічна служба допомоги з лютого 2022 року однією з перших почала надавати допомогу постраждалим від російської війни в Україні, а з березня відкрила офіс на Львівщині.

За цей час організація здійснила доставку гуманітарних вантажів для підтримки притулків для внутрішньо-переміщених осіб, зокрема на Львівщині.
Також вона реалізує програму з надання фінансової допомоги, в межах якої понад 5000 ВПО підтримали кошти на суму майже 33 млн грн, а  малозабезпечені особи - термінові виплати на придбання ліків, проведення операційного втручання тощо.