У Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці презентували книгу про сучасну війну «Встань і йди»

У Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці презентували книгу про сучасну війну «Встань і йди»

24.04.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» у вівторок, 23 квітня, відбулася зустріч з письменниками Дмитром Громовим та Олегом Ладиженським (Генрі Лайон Олді), які представили свою книгу «Встань і йди».

Відвідала презентацію депутатка Львівської обласної ради Галина Чорна.

«Книга «Встань і йди» - це, як говорять самі автори, - добірка оповідань з різним сюжетом, різними героями, хоча всі події обертаються довкола сучасної війни. Тут читач знайде волонтерів, біженців, військових, просто мирних людей, навіть загиблих – вони також є героями оповідань. Незвичайні сюжети, алегорії і образи. Своєрідна палітра воєнної дійсності.

На обкладинці книги, у якій воєнна дійсність переплелася з фантастикою та містикою, зображені хлопчик і собака. Цей хлопчик – герой одного з оповідань - опинився у важкій ситуації в місті, яке перебуває під постійними ракетними обстрілами. Напевне, таких дітей нині часто можна зустріти в найбільш зруйнованих містах України», - розповіла про книгу Галина Чорна.

Як зауважив один з авторів Дмитро Громов, головна думка всіх оповідань – це те, що в житті ніколи не можна опускати руки.

«Треба знаходити в собі сили і протистояти обставинам чи то на фронті, чи в тилу. Людина, попри все, має мати внутрішній стрижень…», - підсумував Дмитро Громов.

Дмитро Громов і Олег Ладиженський пишуть у співавторстві під спільним псевдонімом «Генрі Лайон Олді» з 1990-го року. Працюють переважно в різних сферах фентезі, містики та наукової фантастики. До цього часу було опубліковано понад 280 книг Г. Л. Олді, включаючи перевидання та переклади на інші мови, з яких понад 60 –  оригінальних книг (першодруків).