У Яворові урочисто зустріли воїнів 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила

У Яворові урочисто зустріли воїнів 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила

20.11.2020

Сьогодні, 20 листопада, у Яворові урочисто зустріли військових 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, які повернулися у постійне місце дислокації із зони бойових дій.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк у вітальному слові подякував за подвиг військовослужбовцям 24-ої окремої механізованої бригади, які виконували бойові завдання у районі Світлодарської дуги.

«Від імені Львівської обласної ради вітаю Вас на рідній землі і дякую Вам за захист нашої держави. Львівщина і вся Україна пишаються Вами! Ви – Герої! Слава Захисникам України! Слава Україні!», - зауважив він, звертаючись до військових.

Окрім того, Богдан Гагалюк вручив бійцям почесні нагороди Львівської обласної ради.

Варто зауважити, що понад дві тисячі військовослужбовців оберігали спокій українців більше 6 місяців, зазнавши при цьому одну бойову втрату – 10 липня загинув Герой України Тарас Матвіїв.

Додамо, що всім військовослужбовцям, які повернулись із зони проведення ООС, буде надано час для відпочинку та реабілітації, після чого вони повернуться до виконання службових обов’язків.

Довідково:

З 8 березня 2014 року по сьогодні військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила стоять на захисті незалежності нашої Батьківщини.

Від початку Російської агресії бійці бригади брали участь у боях за населені пункти: Красний Лиман, Ямпіль, Закотне, Сіверськ, Лисичанськ, Шуми та Зайцеве.

За цей час 412 військовослужбовців бригади нагороджені державними нагородами, 613 військовослужбовців - нагородами та відзнаками Міністерства оборони України та Начальника Генерального штабу.

156 військовослужбовців віддали своє життя за Україну. Андрій Волос та Тарас Матвіїв удостоєні найвищого звання – звання Героя України посмертно.