Вічна пам'ять та шана Героям, полеглим за Україну, - Олександр Ганущин на громадському віче

Вічна пам'ять та шана Героям, полеглим за Україну, - Олександр Ганущин на громадському віче

26.05.2019

 

Сьогодні, 26 травня, до Дня Героїв біля пам’ятника Степану Бандері відбулися заходи 
Очільки області та міста, народні депутати, депутати облради, громадськість поклали  квіти до пам’ятника Степану  Бандері. Опісля оркестр виконав патріотичні мелодії та Державний Гімн України

Відтак розпочалося  громадського віче.

«Сьогодні віддаємо честь та шану нашим борцям за волю України: від Княжих часів до сьогодення. Вклоняємося пам‘яті Героїв Небесної Сотні та полеглим у російсько-українській війні,яка триває, на жаль і досі. Нині знову боремося за українську незалежність від одвічного ворога, за яку поклали і досі кладуть життя тисячі тисяч Героїв, чин та пам‘ять яких шануємо сьогодні. Схоже на те, що тут, у тилу нам знову час починати боротьбу, за наступ на українські символи та право самостійно без Росії урядувати у власній країні. Вже у цей вівторок, на сесії обласної ми даватимемо різку оцінку діям Президента України, який ігнорує використання української державної мови та діям його оточення, яке виступає за референдуми про укладення мирних домовленостей з Росією та терористами в ОРДЛО. Боротьба продовжується! Від імені Львівської обласної ради висловлю слова глибокої шани Героям, полеглим за Україну. Слава Україні!!!», - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

По завершенні стартував рух колони учасників заходу за маршрутом: пам’ятник С. Бандері - вул. Бандери - вул. Коперніка - просп. Свободи. Передбачені зупинки колони для покладання квітів до таблиці Є. Коновальця, таблиці Р. Шухевича, пам’ятника М. Вербицькому, пам’ятника Жертв комуністичних злочинів, таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів, пам’ятника отцю М. Шашкевичу, таблиці патріарху Й. Сліпому, таблиці О. Гасину, таблиці Р. Дашкевичу.