Відбувся завершальний етап відкритого конкурсу з обрання керівників двох обласних комунальних навчально-реабілітаційних центрів

Відбувся завершальний етап відкритого конкурсу з обрання керівників двох обласних комунальних навчально-реабілітаційних центрів

25.05.2023

24 травня у Львівській обласній раді відбувся третій етап конкурсного відбору на заміщення посад директорів двох комунальних закладів спеціальної освіти. Зокрема, КЗ ЛОР «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» та КЗ ЛОР «Навчально-реабілітаційний центр «Світанок».

Очолити кожен із закладів зголосилися по два кандидати. На попередніх етапах відбору претенденти вирішували тестові та ситуаційні задачі. А на завершальному - на розгляд комісії кандидати представили свої програми розвитку закладів на короткострокову та довгострокову перспективу. 

«Дуже важливо, щоб переможцями стали ті фахівці, які спроможні дати майбутнє дітям-вихованцям НРЦ, які зосереджені на тому, щоб комплексно розвивати заклад, застосовуючи найсучасніші практики інклюзивної освіти.

Засідання конкурсної комісії транслювалося онлайн, тому кожен охочий міг бачити, що тут не може бути домовленостей або так званих «своїх» кандидатів. Бо діти і їхнє майбутнє - точно не те, чим можуть торгуватися чиновники або політики. І це моя принципова позиція», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Остаточне рішення щодо переможців конкурсів члени комісії ухвалять у п’ятницю, 26 травня.  

Слід додати, що конкурс щодо «Нагуєвицької спеціальної школи» не відбувся. Єдиний кандидат, який подав документи, не з’явився на конкурс через те, що проходить службу у Збройних силах України.

Переглянути відеозапис засідання комісії можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=FQgZuddnHlM