З початку року на водоймах Львівщини загинуло 35 людей

З початку року на водоймах Львівщини загинуло 35 людей

20.07.2021


У Львівській області з початку року на водних об’єктах потонуло 35 людей, з них - чотири дитини. Про це йшлося сьогодні, 20 липня, під час засідання комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань обласної ради.

«Купальний сезон у розпалі, однак, на жаль,  щороку маємо невтішну статистику щодо утоплеників на різних водоймах області – річках, озерах, базах відпочинку.   Маємо на Львівщині 24 заклади відпочинку, в яких функціонують рятувальні пости та облаштовано пляжі. Решту водойм - це щоденний ризик для життя та здоров’я людей. Найбільш проблемними є річка Стрий, яка кілька разів на рік змінює своє русло та повноводність, а також озеро на Ясниському кар’єрі.

Звісно, ми працюємо над тим, аби проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення, у школах  щодо безпеки поведінки на водних об’єктах, однак цього є недостатньо. Слід об’єднати зусилля з територіальними громадами і  напрацювати спільну тактику поведінки з забезпечення правопорядку на кожному конкретному  об’єкті, які знаходяться на тій чи іншій території», - зазначив начальник Центру рятувально-водолазної служби Роман Фіц. 

За результатами розгляду питання голова комісії Назарій Сумало запропонував усім дотичним службам підготувати свої пропозиції щодо напрацювання проєкту звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині відповідальності за дотримання громадської безпеки на водних об’єктах та винести його на розгляд депутатів на сесії обласної ради.