14 липня у Жовкві відбулася конференція на тему: «Церква і суспільство»

14 липня у Жовкві відбулася конференція на тему: «Церква і суспільство»

14.07.2021

Учасники заходу обговорили ціннісні засади соціального вчення Церкви та можливість об'єднання зусиль влади, духівництва і громадянського суспільства задля розв'язання соціальних проблем, підвищення рівня свідомості людей, формування толерантних, відповідальних добросусідських взаємин.  

"З огляду на утворення нових громад, маємо зараз активніше взаємодіяти заради творення спільних територіальних  та духовних просторів. Усі разом ми маємо спрямувати наші зусилля на розбудову держави", - звернувся до присутніх Правлячий Архиєрей Кир Михаїл, єпископ Сокальсько-Жовківський.

  Депутат Львівської обласної ради Андрій Дума наголосив, що впродовж століть  на розвиток нашого народу, формування його традицій мали вплив духовні наставники та церкви. Тому й сьогодні діалог і синергія допоможуть вберегти та донести моральні цінності на яких варто формувати майбутнє нації.

  "Маємо шанувати й турбуватися про кожного члена громади. Адже громада - це  спільні блага, а також спільна відповідальність. Лише самими  правилами не змусити людей об'єднатися заради чогось. Таке об'єднання можливе з вірою та усвідомленням духовних цінностей, які пропонує релігія", - зазначив Андрій Дума.