Андрій Білоус обговорив основні напрямки для співпраці із Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні

Андрій Білоус обговорив основні напрямки для співпраці із Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні

21.06.2019

 

Сьогодні, 21 червня, відбулася зустріч керівництва Львівщини  із Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні  Гелою Думбадзе.

Під час зустрічі сторони обговорили можливі напрямки для співробітництва, зокрема в економічній, культурній та міжрегіональній співпраці.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус закцентував на тому, що Львівщина зацікавлення в налагодженні контактів між територіальними громадами Львівщини та Грузії. 

«Чим більше людей відвідає Грузію і чим більше грузинів побуває в Україні, тим тіснішими будуть наші стосунки. Львівська обласна рада, яка представляє інтереси громад нашого регіону зацікавлена у тому, щоб встановлювалася співпраця між громадами Львівщини та Грузії: а це поїздки, обмін досвідом, контакти, партнерські проекти тощо. Це є справжній грунт для дружби наших народів. На моє переконання, відтепер це активізується завдяки відкриттю Почесного консульства Грузії у Львові», - зазначив Андрій Білоус.

Також йшлося про необхідність пожвавлення авіасполучення між Львовом та містами Грузії, розвиток сільського господарства, обмін мистецькими колективами та організації низки культурних заходів.

Нагадаємо, учора 20 червня було урочисто відкрито Почесне консульство Грузії у Львові. Працюватиме воно за адресою: вул. Є. Гребінки, 8. Консульський округ охоплюватиме межі Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської і Тернопільської областей.