«Ангели пам’яті» - на Меморіалі Героїв Небесної Сотні вшанували Героїв Майдану

«Ангели пам’яті» - на Меморіалі Героїв Небесної Сотні вшанували Героїв Майдану

18.02.2022

18 лютого у Львові відбулися заходи із вшанування пам’яті Героїв Майдану «Ангели пам’яті».

Напередодні у Львівській обласній раді відбувся майстер-клас з виготовлення витинанок. Діти з родин Героїв, представники громадської організації «Сонячна майстерня», вихованці львівської округи Пласту власноруч виготовили паперових Ангелів пам’яті, щоб прикрасити ними Меморіал Героїв Небесної Сотні.

Відтак на початку церемонії вшанування діти почепили сотню паперових Ангелів пам’яті на стіни Меморіалу, де розміщені фотографії Героїв.

Після підняття Державного прапора України учасники заходу, у супроводі військового оркестру Академії сухопутних військ, виконали Державний Гімн України.

Священнослужителі відправили чин панахиди за загиблими.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник запалив свічку пам’яті, яку до свята Стрітення, у приміщенні обласної ради спільно виготовили родичі Героїв Небесної Сотні.

«Герої Небесної Сотні дивляться сьогодні на нас із неба з сотнями загиблих на війні наших захисників. Ці янголи нагадують нам про вірність та відданість Україні до кінця. Ми продовжуємо боротьбу. Велика шана, подяка за мужність та світла пам'ять Героям України», - наголосив Євгеній Гірник.

Голова комісії з питань з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив: «Це були звичайні люди, наші земляк, які зробили подвиг заради України. Важливо пам’ятати усіх, хто віддав життя за свою державу. Якби не Революція Гідності, якби не чин цих сміливих людей, Україна була б зовсім іншою».