Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» провела семінар для громад: «Психосоціальні компетенції в умовах війни»

Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» провела семінар для громад: «Психосоціальні компетенції в умовах війни»

20.12.2023

Сьогодні, 20 грудня, у Львівській обласній раді відбувся навчальний семінар для психологів та соціальних працівників територіальних громад області на тему: «Психосоціальні компетенції в умовах війни».

Організатори тренінгу – Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» спільно з благодійним фондом «Рокада».

«У теперішніх умовах на плечі психологів та соціальних працівників територіальних громад лягає велика відповідальність. А в майбутньому їх робота набуватиме ще більшої важливості. І на цьому ми акцентуватимемо головам територіальних громад у подальшій нашій роботі» - розповів виконавчий директор Асоціації Данило Сороковий.

Долучився до участі у заході голова депутатської комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук.

«У час війни у галузь соціального захисту надходить велика підтримка від наших закордонних партнерів. І якщо раніше вони нас оцінювали по силі волі і здатності протистояти агресору, то у наступних роках оцінюватимуть вже і по стану нашої людяності – розвитку галузі соціального захисту. А для цього громадам треба професійно вдосконалюватися, щоб вміти ефективно працювати з міжнародними донорами у галузі соцзахисту», - зауважив Микола Іщук.

Крім того, депутат акцентував громадам на необхідності напрацьовувати програми соціальної і психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, яких налічується на Львівщині приблизно 300 тисяч.

Учасники тренінгу також дізналися про: психосоціальні компетенції людей допомагаючих професій; психологічні, фізичні, емоційні наслідки втоми від співчуття; способи допомоги та профілактики втоми від співчуття у працівників допомагаючих професій. Координаторка програми «Єднання заради дії» Оксана Яковець поінформувала присутніх про актуальні питання соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб.