Бюджетна комісія підтримала обласну Програму сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку Львівщини

Бюджетна комісія підтримала обласну Програму сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку Львівщини

11.03.2021

Програма сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021 – 2025 роки буде стимулювати розвиток прикладних наукових досліджень, впровадження їх на підприємствах Львівщини і не тільки.

На цьому наголосив сьогодні, 11 березня, голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт.

Основними завданнями Програми є налагодження тісної співпраці між підприємствами і наукою Львівщини, сприяння науково-технологічним та інноваційним дослідженням, співфінансування впровадження інноваційних проєктів та розробок для регіонального розвитку.

Мета Програми – стимулювання розроблення інновацій, створення інноваційної платформи для співпраці та налагодження взаємовигідних економічних відносин між суб’єктами підприємництва та науковими установами для впровадження інновацій, стимулювання інвестицій у модернізацію та технічне переоснащення промислового виробництва, створення нових високотехнологічних підприємств, започаткування співпраці наукових установ із територіальними громадами регіону.

Співфінансування впровадження інноваційних проєктів у рамках Програми здійснюватиметься на умовах конкурсного відбору.

Відтак комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала проєкт Програми і запропонувала для її реалізації у 2021 році передбачити фінансовий ресурс з обласного бюджету – 5 млн грн.