Делегація Львівщини взяла участь у другому Міжнародному Саміті міст та регіонів «Партнерство заради перемоги»

Делегація Львівщини взяла участь у другому Міжнародному Саміті міст та регіонів «Партнерство заради перемоги»

09.05.2024

У Києві в рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України стартував Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів, який триває упродовж 8 та 9 травня.

Цьогорічний захід за участі понад 250 представників українських та іноземних місцевих громад, як і минулого року, проходить під гаслом «As strong as united».

Він має на меті об‘єднати на  одному майданчику українські та іноземні місцеві громади задля спільного партнерства, взаємопідтримки, обміну досвідом з метою перемоги та відновлення України, встановлення і гарантування миру і безпеки.

Участь у Саміті беруть іноземні делегації зі США, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Франції, Данії, Польщі, Канади, Чехії, Латвії, Литви, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдови, а також представники Ради Європи та Європейського комітету регіонів.

Також до роботи Саміту долучилися керівництво Львівської області, місцевого самоврядування та представники громад області.

«Теми відновлення та розвитку громад і територій під час війни та у повоєнний період, європейської інтеграції України, долання гуманітарних викликів, зокрема, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також реабілітації жертв війни є дуже важливими для нашого регіону, у кожній з них маємо певні напрацювання та досягнення. Однак і потребуємо дієвої співпраці з міжнародними партнерами та державної підтримки, а часто і вдосконалення законодавства у різних галузях. 
Саме на Львівщині працюють шелтери, діють великі реабілітаційні центри як Superhumans та Unbroken. Наша область стала пілотною для впровадження єдиного вікна надання послуг ветеранам та військовим у ЦНАПах. Щодо комунальних закладів Львівської облради, намагаємося насамперед максимально вдосконалювати та осучаснювати ті, які надають медичні та соціальні послуги. Наскільки це дозволяє воєнна ситуація», - зауважив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.