Депутати доручили департаменту охорони здоров'я підвищити темпи вакцинації на Львівщині

Депутати доручили департаменту охорони здоров'я підвищити темпи вакцинації на Львівщині

13.07.2021

Під час сесійного засідання 13 липня депутати Львівської обласної ради заслухали інформацію департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації щодо санітарно-епідеміологічної ситуації на території Львівщини проведення вакцинації та заходи реагування у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Обласні обранці доручили працівникам департаменту організувати просвітницьку роботу під час масових заходів, які відбуватимуться в області та забезпечити можливість вакцинації громадян під час цих заходів.

Керівник департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис під час сесійного засідання повідомив, що впродовж двох місяців епідеміологічна ситуація на Львівщині стабілізувалася. Кількість госпіталізованих становить 172 осіб, 21 пацієнт перебуває у реанімаційних відділеннях лікарень, 5 хворих під'єднані до апаратів штучної вентиляції легень.

Загалом в області щеплення провели 229 тис 475 особам, з них 155 701 особа отримала одну дозу вакцини, 75 722 –дві.

Виконуюча обов'язки генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко, зазначила, що вакцинація є добровільною, медики їздять в райони області, пропонують мешканцям громад зробити щеплення.

На її думку, як тільки додаткова кількість вакцини Pfizer прибуде у пункти вакцинації і стане доступною, кількість бажаючих вакцинуватися стрімко зросте.