Депутати Львівської облради та Вармінсько-Мазурського воєводства напрацьовуватимуть спільні проєкти

Депутати Львівської облради та Вармінсько-Мазурського воєводства напрацьовуватимуть спільні проєкти

15.06.2021

Для напрацювання спільних українсько-польських проєктів створять робочу групу під патронатом Львівської обласної ради та Вармінсько-Мазурського воєводства (Республіка Польща). Таке рішення сьогодні, 15 червня, підтримала комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва.

Як розповіла голова профільної комісії обласної ради Наталія Галецька, ідея появи такої українсько-польської робочої групи виникла наприкінці травня під час VІ українсько-польського наукового форуму «Східна політика Європейського Союзу: здобутки, виклики та перспективи».

«У складі депутатів Львівської обласної ради і депутатів Вармінсько-Мазурського воєводства створимо комісію для напрацювання спільних пропозицій співпраці та реалізації проєктів. Також сподіваємося, що разом із польськими колегами ми віднайдемо нові можливості транскордонної співпраці, які підтримує Європейський Союз», - зауважила Наталія Галецька.

Представляти комісію з питань євроінтеграції,міжнародного та міжрегіонального співробітництва у робочій групі делегували Наталію Галецьку.

Крім того, члени комісії підтримали ідею відкриття прямого авіарейсу між Львовом та містами Республіки Казахстан. Таку ініціативу нещодавно під час зустрічі обговорили голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калетаєв.

Відтак комісія звернеться з листом-підтримки до авіакомпанії SkyUp щодо перспектив відкриття прямого авіарейсу між Львовом та містами Республіки Казахстан.