Депутати обласної ради ознайомилися з роботою Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру

Депутати обласної ради ознайомилися з роботою Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру

04.06.2021

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, перший заступник голови Євгеній Гірник, заступник голови Юрій Холод, керівники фракцій та комісій, депутати обласної ради відвідали Державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів депутатам про роботу спеціалістів центру над примноженням лісового фонду нашого регіону та наголосив на важливості впровадження стратегії щодо реформування лісового господарства.

"Зусиллями колективу цього підприємства вже понад 14 років вдається забезпечувати Львівську та сусідні області якісним насінням для вирощування саджанців лісових порід",- розповів Анатолій Дейнека та відзначив, що проєкт сучасного розсадницького комплексу вдалося реалізувати завдяки фінансовій підтримці від обласної ради. У планах колективу розширення розсадника та збільшення потужностей до 15 млн. штук сіянців.

Довідка:

На базі ДП "Львівський лісовий селекційно насіннєвий центр" за один цикл вирощується 3,5 млн штук сіянців із закритою кореневою системою.

Також на підприємстві велика увага приділяється заготівлі та отриманні високоякісного насіння. З 2006 року тут перероблено 1,27 млн кг лісонасіннєвої сировини та отримано понад 52,8 тис. кг якісного насіння. З цього насіння можна виростити, з врахуванням схожості насіння, 2,1 млрд дерев.

У 2017-2020 років з обласного бюджету на створення лісового розсадника скерували 40 млн грн, цього року передбачено 11,5 млн грн. Вартість всього проєкту реалізованого із залученням технологій шведської компанії становить 86,2 млн грн.

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається 5 червня у більш ніж 100 країнах світу.