Депутати обласної ради вшанували пам`ять Героїв та нагородили спортсменів - чемпіонів України

Депутати обласної ради вшанували пам`ять Героїв та нагородили спортсменів - чемпіонів України

13.07.2021

Стартувала чергова VI сесія Львівської обласної ради 8-го скликання.

Сесійне засідання розпочалося з хвилини мовчання за Героями, загиблими у російсько-українській війні. Депутати вшанували пам'ять Романа Галухи, військовослужбовця, який 16 червня цього року загинув у зоні проведення ООС та офіцераТараса Матвіїва, який загинув унаслідок мінометного обстрілу 10 липня минулого року.

Далі відбулася коротка церемонія вручення нагород  Верховної Ради України. Почесні грамоти отримали: директор «Інституту Івана Франка НАН України», доктор філологічних наук, професор Євген Нахлік та начальник управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради Іван Терлецький.

Грамотою Львівської обласної ради нагороджено поетесу, співачку, композиторку, членкиню Львівського відділення української асоціації письменників художньо-соціальної літератури Вікторію Бондаренко.

Також голова Львівської обласної ради Ірини Гримак відзначила тренерів та керівників кращих команд України в ігрових видах спорту: ватерпольного клубу "Динамо", волейбольного клубу «Барком-Кажани», гандбольного клубу «Галичанка». Усі три клуби цього сезону стали чемпіонами країни та здобули кубок України у своєму виді спорту.

Грамотами обласної ради нагороджено:

виконавчого директора ватерпольного клубу «Динамо» Львів Ігоря Зінкевича та тренерів команди Олексія Шведова та Юрія Сидоровича;

головного тренера волейбольного клубу «БаркомКажани» Угіса Крастіньша та його помічника Владислава Лазарчука;

головного тренера гандбольного клубу «Галичанка» Віталія Андронова та тренерів Тетяну Штефан та Оксану Площинську;

а також тренера коледжу спорту, команда якого у 2021 році посіла перше місце у Чемпіонаті України серед команд Вищої Ліги Віталія Надича

Впродовж засідання депутати обласної ради планують обговорити виконання обласного бюджету за перше півріччя 2021 року та внести необхідні корективи в основний фінансовий документ Львівщини.

Загалом у порядку денному сесії близько 50 – ти питань.