Депутатська комісія обговорила хід виконання Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлювальної енергетики

Депутатська комісія обговорила хід виконання Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлювальної енергетики

30.05.2024

Сьогодні, 30 травня, під час засідання комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу заслухали інформацію про хід виконання Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлювальної енергетики.

За інформацією департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та ЖКГ, на 2024 рік в обласній програмі передбачено  16,1 млн грн. З них 14,8 млн грн скерують на проведення комплексних заходів з підвищення енергофективності, 700 тис. грн – на відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими фізичними особами на впровадження заходів з енергозбереження та 500 тисяч грн – відшкодування ОСББ відсотків за кредитами  в межах «Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних  будинків «Енергодім».

На сьогодні профінансовано 5,1 млн грн, з яких 4,5 млн грн виділено на заходи з енергоефективності у КНП ЛОР «Львівський госпіталь ветеранів війн та репресованих  імені Юрія Липи». 

Комісія вирішила виїхати на об’єкти комунальної власності, на яких проводилися заходи з енергозбереження.  Зокрема, у Будинок дитини, госпіталь у Винниках та обласну дитячо-юнацьку спортивну школу .

Також депутати на комісії  розглянули та підтримали звернення  релігійного управління монастирів салезіанського згромадження східного обряду в Україні УГКЦ з проханням посприяти у ремонті дороги в селі Коростів. Ця дорога веде до узгір’я Покрови Пресвятої Богородиці – місця, де починається туристичний маршрут до гори Парашка  і до Молодіжного Реколекційно-відпочинкового будинку. Також на цій локації проводиться  оздоровлення воїнів та команди військових з втраченими кінцівками «Покрова Львів АМП». Депутати вирішили скерувати це звернення до департаменту дорожнього господарства ОВА та до Сколівської міської ради на опрацювання.

Окрім того, депутати підтримали внесення  на сесію звернення ініційованих колегами-депутатами щодо захисту енергетичної інфраструктури та питання вартості пального.