Депутатська комісія закликає передбачити кошти в обласному бюджеті на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Депутатська комісія закликає передбачити кошти в обласному бюджеті на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

08.05.2024

Комісія з питань освіти, науки та інновацій сьогодні, 8 травня, підтримала ініціативу скерувати кошти з обласного бюджету на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в межах Програми розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки.

За словами заступниці голови комісії Парасковії Дворянин, йдеться про вихованців спеціальних, санаторних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів – комунальних закладів Львівської обласної ради.

«Це діти, про яких ми маємо подбати. Адже на їх оздоровленні навіть у час війни не можна економити. Розуміємо, що в країні війна, але турбота про них – це необхідна життєва потреба.

Комісія вирішила звернутися до начальника Львівської ОВА Максима Козицького з проханням вишукати необхідні кошти і оздоровити дітей упродовж канікулярного літнього періоду», - повідомила Парасковія Дворянин.

За інформацією департаменту освіти і науки Львівської ОВА, у цих закладах навчається і проживає 95 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а для організації для них відпочинку та оздоровлення необхідно 5 млн грн.

«У попередні роки ці діти упродовж літа відпочивали в оздоровчих закладах. На цю мету кошти щороку планувалися в межах профільної обласної програми. Але на 2024 рік фінансовий ресурс на оздоровлення дітей із спеціальних, санаторних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів – не передбачений», - розповіли в департаменті.