Депутатській комісії презентували діяльність Центру реабілітації ветеранів «Фенікс»

Депутатській комісії презентували діяльність Центру реабілітації ветеранів «Фенікс»

09.05.2024

Комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій сьогодні, 9 травня, продовжила практику запрошувати на засідання для презентації своєї діяльності представників благодійних організацій. Цього разу про свою роботу розповіла благодійна організація «Центр реабілітації ветеранів «Фенікс».

«У контексті обговорення системних підходів до вирішення проблем ментального здоров’я у Львівській області заслухали інформацію центру «Фенікс», який має багаторічний досвід у наданні комплексної допомоги учасникам бойових дій в Україні з 2014 року.

Ми повинні кожного дня тримати руку на пульсі проблем наших воїнів і ветеранів, щоб надавати якісну допомогу і конкретними справами підтримувати їх. Усі обговорення питань соціального захисту – спрямовані на дієвість», - підкреслив голова комісії Микола Іщук.

За словами керівника центру «Фенікс» Андрія Посікіри, більше трьох тисяч ветеранів та членів їх сімей отримали фахову ментальну, фізичну та соціальну реабілітацію від фахівців центру «Фенікс».

«Нашими цільовими групами є: ветерани та члени їх сімей; особи, що пережили окупацію; особи, що мають травму, пов’язану з війною.

У центрі надають допомогу лікарі: реабілітолог, психіатр, сексолог, психолог, психотерапевт, терапевт, іпотерапевт», - повідомив Андрій Посікіра.

Більше про центр «Фенікс» – тут.

Нагадаємо, комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій минулого року започаткувала традицію запрошувати волонтерів, благодійників, керівників фондів або інших організацій, які реалізовують себе в соціальному захисті на Львівщині. Мета – інформаційна промоція, заслуховування їхніх потреб та отримання пропозицій до формування обласних програм.