Дітям Героїв із Львівщини подарували обереги "Батьківське серце"

Дітям Героїв із Львівщини подарували обереги "Батьківське серце"

04.06.2021

Сьогодні, 4 червня, у Львівському  палаці мистецтв дітям із Львівщини, батьки яких загинули в російсько-українській війні, захищаючи Україну, подарували іменні пам’ятні кулони у вигляді серця.

Всеукраїнський проєкт із виготовлення та вручення таких оберегів започаткувала Громадська спілка “Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання “Бойове братерство України”.

Срібні “Батьківські серця” вже отримали діти героїв з 23 областей України. На Львівщині до втілення проєкту долучилися Львівська обласна рада та ОДА.

«На Львівщині зростають 240 дітей, чиї батько або мати загинули, захищаючи Україну. Майже 70 із них проживають у Львівському районі. Це величезна цифра, яка нам нагадує: війна не десь там, далеко, війна - поруч. І так само ми маємо бути всі разом. Маю за честь нині подякувати вам і вклонитися. Хай ці обереги справді стануть вам символічною підтримкою та силою», - зазначив під час виступуп заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Через карантинні обмеження, аби запобігти скупченню людей, організатори вирішили розділити вручення по районах. 4 червня у Львові оберіг отримали 28 дітей, які проживають у Львівському районі. Соціальна служба та Служба у справах дітей області допоможе передати обереги дітям Героїв з усіх інших районів області.
«Мій батько загинув 2019 року. Ми з сестрою будемо носити цей оберіг у пам’ять про нього», - каже Ростислав Досяк, син Героя Романа Досяка зі Львова. Його батько захищав незалежність України і загинув на Луганщині.

Організаторами вручення оберегів дітям Героїв у Львові є “Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання “Бойове братерство України”, Львівська обласна рада, обласна державна адміністрація та Молодіжна рада Стрийщини.