Для Дому Франка в межах обласної програми придбали автомобіль

Для Дому Франка в межах обласної програми придбали автомобіль

30.12.2021

Сьогодні, 30 грудня, у Домі Франка відбулася урочиста передача автомобіля, який придбали в межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини.

Як розповів директор музею Богдан Тихолоз, на придбання автотранспорту було виділено з обласного бюджету 700 тисяч гривень, близько 100 тисяч гривень  додав музей, зокрема на його оформлення та страхування.

«Для нас цей автомобіль – це нові можливості. Для нас важливо, щоб не лише люди йшли до музею, а музей йшов до людей. З просвітницькою, науково-дослідницькою, експедиційною та   експонаційною метою,  для мандрівок пересувних виставок – саме для цього цей автомобіль буде нами  використовуватися. Ми прагнемо,  щоб спадщина Івана Франка та українська культура загалом ширилася не лише Львівщиною, а й Україною і світом.
Сучасний музей – це мандрівний живий динамічний музей. Саме таким ми бачимо музей Івана Франка у Львові, тому переконані - цей автомобіль нам дуже у цьому допоможе», - наголосив директор музею Богдан Тихолоз.

Голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що в цьогорічній обласній програмі на закупівлю автотранспорту було закладено 1 млн 150 тисяч гривень. 

«Ми сьогодні радіємо, що завдяки обласним коштам нам вдалося придбати новий автомобіль для потреб музею Івана  Франка. Ця подія присвячена відзначенню цьогоріч  165-річчя від дня народження нашого Каменяра, тому такий подарунок в цей передноворічний час, на мою думку,  буде приємним та корисним для нашої комунальної музейної установи», - зазначив Святослав Шеремета.

Слід додати, що нещодавно  було презентовано музейний автомобіль, який придбали для потреб історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» вартістю понад 500 тисяч гривень.