Для спеціалістів Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру провели фахові навчання

Для спеціалістів Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру провели фахові навчання

15.10.2019

 

Для спеціалістів ДП «Львівський ЛСНЦ», що у Брюховичах, провели тьохденний тренінг - агробіологічні особливості вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою за участі провідного шведського експерта Стеллана Карлссона.

Даний тренінг є частиною контракту із шведською фірмою ВСС АВ, яким передбачено закупівлю обладнання: для підготовки насіння, автоматизована лінія посіву насіння, поливальні рампи в теплицях та на полях дорощування, пакувальна лінія. Дане обладнання вже встановлено та було випробуване в цьому році. Адже за допомогою нього вже вирощено близько мільйона сіянців із закритою кореневою системою.

У рамках тренінгу Стеллан Карлссон, який має понад сорокарічний досвід роботи у вирощуванні сіянців із закритою кореневою системою розповідав про весь цикл виробництва у розсаднику, включаючи обробку та підготовку насіння, підготовку субстрату, полив та підживлення, обробку від шкідників та хвороб, посів та догляд за вирощеними сіянцями до посадки у ліс, а також зберігання сіянців у холодильних камерах.

Даний тренінг є уже третім у рамках навчальної програми. Весною цього року спеціалісти підприємства відвідали лісові розсадники у Панєвежисі та Дубраві, що у Литві, а також літом цього року група лісівників Львівщини відвідала виробничі потужності фірми ВСС АВ та лісовий розсадник у місті Трекантен.