До Дня захисту дітей вихованцям комунальних закладів Львівської обласної ради влаштували свято професій

До Дня захисту дітей вихованцям комунальних закладів Львівської обласної ради влаштували свято професій

30.05.2024

Святковий захід «Захищати. Оберігати. Любити» відбувся сьогодні, 30 травня, у Стрийському парку у Львові.

Участь у святі, який організувала Львівська обласна рада, взяли півсотні вихованців комунальних закладів ради: навчально-реабілітаційного центру «Левеня», багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру «Оберіг», Львівської спеціальної школи Марії Покрови, притулку для дітей служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації, діти-сироти, внутрішньо переміщені особи з Донецької та Запорізької областей.

Майстер-класи для дітей провели поліціянти, рятувальники й медичні інструктори.

Зокрема, поліціянти розповіли про правила дорожнього руху і безпечної поведінки на дорозі. Перевтілившись у правоохоронця, діти говорили у гучномовець поліційного авто та отримали на пам'ять світловідбивні дармовиси.

Рятувальники розповіли про інструменти, якими розблоковують авто під час аварій. Діти змогли одягти форму пожежника, залізти у кабіну спецавтомобіля та подати воду з пожежного рукава.

Інструктор курсу домедичної допомоги розповів як зупиняти кровотечі й демонстрував на манекені, як проводити серцево-легеневу реанімацію.

Допомагали й розважали дітей веселими активностями аніматори «Забавляки»: Венсдей та герої Майнкрафту.

«Маємо робити усе, щоби наші діти були щасливими. На жаль, за останні три роки ми бачимо як багато дітей постраждали й далі страждають від цієї війни. Багато дітей загинуло і було поранено. Ніколи й ніхто не міг би подумати, що у XXI столітті наші діти житимуть під час війни. Моя бабуся, яка пережила Другу світову війну, Голодомор і переселення, говорила мені: головне, щоби не було війни й щоби діти росли щасливими. Я тепер розумію її слова. Бо наші діти – це діти війни. Ми, старше покоління, повинні розуміти, що життя продовжується. Маємо докласти максимальних зусиль, щоби наші діти якнайменше постраждали від цієї біди», – зазначив депутат Львівської обласної ради, о. Микола Біляк.

На завершення свята відбулося шоу з приготування смачного морозива, яке на очах дітей зготував кулінар виїзної авторської кухні Петра Сподарика Spodaryk Travel Restaurant.