Добровольців територіальної оборони визнаватимуть ветеранами війни

Добровольців територіальної оборони визнаватимуть ветеранами війни

16.03.2022

Добровольці територіальної оборони зможуть визнаватися учасниками бойових дій, ветеранами війни та особами з інвалідністю внаслідок війни. Верховна Рада України напередодні ухвалила зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України».

У пояснювальній записці до закону зазначено, що «З початком військової агресії Російської Федерації проти України до заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, також стали активно залучатися добровольці Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Тому в умовах військового вторгнення в Україну агресора та з метою посилення спроможності захисту Вітчизни виникла необхідність на законодавчому рівні визнати їх ветеранами війни».

Ухвалений документ також запроваджує категорію осіб «сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України» із відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.