Форум регіонального розвитку у Львові: Об'єднання громад, громадського сектору та бізнесу для євроінтеграції

Форум регіонального розвитку у Львові: Об'єднання громад, громадського сектору та бізнесу для євроінтеграції

14.12.2023

Сьогодні, 14 грудня, у Львові відбувся Форум регіонального розвитку, що мав на меті об'єднання громад, громадського сектору та бізнесу задля спільної реалізації стратегічних завдань у контексті євроінтеграційних процесів.

Захід став важливим майданчиком для відкритого діалогу між представниками громад, урядових інституцій та бізнес-середовища. В рамках форуму відбулися дві панельні дискусії:

-    «Регіональний розвиток в контексті євроінтеграції: виклики та перспективи»: учасники обговорювали формування ефективної регіональної політики, а також вплив євроінтеграційних процесів на українське бізнес-середовище.

-    «Міжнародні програми для підтримки бізнесу - драйвери економічного розвитку»: спікери  розповіли про нові можливості, які виникають завдяки участі в міжнародних програмах фінансування, а також залучення фінансування з міжнародних програм та грантів для розвитку територіальних громад та бізнесу.

«У Євросоюз вступає не уряд, а вся країна. 

Саме тому всі ми — влада, громадськість і бізнес, громади та регіони маємо навчитися максимально тісно співпрацювати між собою, шукати партнерів за кордоном, спільно творити проєкти і вперто лобіювати їх у всіх можливих інституціях. А згодом — рішуче, швидко і якісно виконувати та звітувати.

Зараз від наших знань та співпраці залежить дуже багато: чи зможемо ми ефективно використовувати ресурси міжнародних донорів?  Бо саме зараз підтримка і допомога зовні нашій країні дуже потрібна, аби ми могли максимально підтримувати своє військо та вкладати у перемогу», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Учасниками заходу стали представники Європейської Комісії, ООН, USAID, Офісу «Горизонт Європа», народні депутати,  обласні обранці, підприємці, делегації від громад та експерти різних рівнів.

У межах форуму також відбувся благодійний аукціон на підтримку воїнів 125 бригади ТрО ЗСУ.

Організатори заходу - Агенція регіонального розвитку Львівської області за підтримки Львівської обласної ради та військової адміністрації.