Гімн України та Гімн Європи зазвучали на найвищій вершині Подільської височини - Камулі.

Гімн України та Гімн Європи зазвучали на найвищій вершині Подільської височини - Камулі.

21.05.2022

Європейський гімн на вершині гори зіграв відомий скрипаль Олександр Божик. Музикант на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну працював волонтером у гуманітарному штабі при Львівському палаці мистецтв. Бути амбасадором Дня Європи на Камулі погодився одразу.

«Скрипка до рук не йшла ніяк у перші дні вторгнення. Вирішив піти допомагати там, де буду корисним. Сьогодні на Камулі імпровізував. Це була і «Стефанія», і «Червона калина», і гімни України та Європи», - каже віртуоз.

Разом на гору вийшли також кілька десятків волонтерів, депутати обласної ради та рад різних рівнів, представники районної влади, активісти громад області та жителі села Романів, що біля підніжжя гори. Всі разом заспівали гімн України та подякували за допомогу європейським партнерам. Адже саме сьогодні, у третю суботу травня, в Україні відзначають День Європи.

«У великій війні з рашистськими загарбниками українці захищають найважливіші цінності та свободи Європи. Ми є її великою частиною. І ми насправді щиро вдячні кожній європейській країні за гуманітарну допомогу та ту підтримку, яку вони надають Україні та українцям», - розповів заступник керівника гуманітарного штабу області, депутат обласної ради Захар Миляник.

Сходження на гору Камулу відбулося також на знак вдячності мужнім українським воїнам за відвагу, боротьбу і захист.

«Камула є найвищою вершиною Подільської височини та пам’яткою природи. Ми вдячні нашим воїнам за можливість здійснити цей невеликий похід до Дня Європи, присвячуємо їм цей ранок. Хочу, щоб кожна громада області мала якусь таку особливу точку, яка притягує, як Камула», - зазначає голова Львівської військової адміністрації Христина Замула.

Гора Камула висотою у 471 метр розташована в західній частині горбистого пасма Гологори, на південь від села Романова, Бібрської громади Львівського району.