Голів ОТГ ознайомили з роботою управління Державної служби якості освіти у Львівській області

Голів ОТГ ознайомили з роботою управління Державної служби якості освіти у Львівській області

03.03.2021

Про співпрацю управління Державної служби якості освіти у Львівській області з територіальними громадами Львівщини йшлося сьогодні, 3 березня, під час zoom-наради першого заступника голови Львівської обласної ради Євгенія Гірника з головами ОТГ Львівського району.

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області Валентина Загрева розповіла про основні функції, діяльність та повноваження очолюваного нею управління.

У контексті реформування освітньої галузі поінформувала про організацію заходів, що допомагатимуть представникам територіальних громад Львівської області підвищувати ефективність управління закладами освіти.

Крім того, Валентина Загрева зупинилася на новій системі вивчення якості освіти – інституційному аудиті.

«Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання освітньої діяльності школи, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів. Аудит покликаний допомогти закладам освіти стати більш якісними і в подальшому сформувати та підтримувати нову культуру якості освіти.

Минулого року ми провели 5 інституційних аудитів, у 2021 році плануємо – 26», - зауважила Валентина Загрева та закликала голів ОТГ до взаємодії з управлінням Державної служби якості освіти у Львівській області.