Голова облради завітав на XIV фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!»

Голова облради завітав на XIV фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!»

05.08.2019

 

Упродовж 2 – 4 серпня у с. Урич Сколівського району Львівської області тривав XIV фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!». Поринути в атмосферу свята автентики завітали Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

У вітальному слові очільник облради закликав учасників та гостей дійства відчути свою землю і свою фортецю, а також побажав протягом трьох днів фестивалю насолодитися українською середньовічною культурою.

Як відомо, уже багато років поспіль у чарівній місцині Карпат, в підніжжі стародавньої Тустані, наскельної фортеці і митниці ІХ-ХVІ століть, відбувається один з найпотужніших фестивалів середньовічної культури «Ту Стань!».

Це справжнє дійство, що на три дні абсолютно стирає часові межі і занурює у феєрію легенд! Танці і співи, лицарські бої та справжнісінький нічний штурм Фортеці, ремесла і смачна кухня, духовна територія, воркшопи для дітей і найцікавіші екскурсії. А ще – лазерне шоу і Машина часу – мандрівка в минуле з допомогою доповненої та віртуальної реальності.  

Довідково:

Фестиваль «Ту Стань!» реалізується в рамках знакові події для української культури – програма УКФ Український культурний фонд.