Госпітальна рада області рекомендує владі Львова спільно напрацювати комплексну стратегію реформування медицини

Госпітальна рада області рекомендує владі Львова спільно напрацювати комплексну стратегію реформування медицини

16.06.2021

Госпітальна рада Львівського госпітального округу сьогодні, 16 червня, рекомендувала Львівській міській раді разом з обласною владою розробити комплексну стратегію реформування медицини.

Як наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, такі дискусії повинні були розпочатися вже давно, оскільки Госпітальна рада Львівського госпітального округу – це уповноважений орган, який і має розглядати фундаментальні питання галузі охорони здоров’я.

«Госпітальну раду ми терміново скликали за ініціативи Львівської обласної ради і Львівської ОДА, адже завтра на сесію Львівської міської ради першим питанням виносять питання реформи медицини Львова.

Йдеться про напрацьовану концепцію об’єднання медичних закладів Львова. Її можна взяти за основу, але необхідно врахувати також Постанову Кабінету міністрів, зокрема про збереження кількості опорних лікарень в єдиному госпітальному окрузі області.

Маємо на увазі те, щоб не ділити медзаклади на ваші/наші і не створювати штучну конкуренцію, яка не сприятиме розвитку.

І найважливіше – доступність: щоб кожен пацієнт – і малий, і дорослий, і в селі, і в місті – міг максимально швидко та якісно отримати всі медичні послуги.

Тому просимо міських депутатів та міську владу дослухатися до порад очільників лікарень, управлінців і експертів, які є членами Госпітальної ради, та приймати рішення виважено.

Але найперше – всім разом сісти за стіл і дати старт розробці обласної стратегії розвитку медицини», - пояснив Юрій Холод.

Крім того, заступник голови облради акцентував на необхідності вивчення питання щодо об’єднання  двох лікарень, передбачених міською концепцією: Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова і 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова в одне територіальне медичне об’єднання.  

«Під час засідання Госпітальної ради відбулося обговорення концептів розвитку медицини, зокрема медицини Львівської міської територіальної громади і спроба їх доєднати до концептуальних рішень області.

Експерти обговорили ризики від міської моделі об’єднання лікарень, а також розглянули альтернативи об’єднань, які також мають свої переваги. Питання станом на зараз, вважаю,  є відкритим», - прокоментував депутат облради, член Госпітальної ради Олег Дуда.

Нагадаємо,  у травні комісія з питань охорони здоров’я та материнства запропонувала міській владі Львова спільно детально обговорити презентовану Стратегію розвитку медицини Львова, щоб чітко зрозуміти її результативність для пацієнтів та медичної громадськості.