Ігоря Калинця із 80-річним ювілеєм привітали у Львівському палаці мистецтв

Ігоря Калинця із 80-річним ювілеєм привітали у Львівському палаці мистецтв

10.07.2019

У Львівському палаці мистецтв із 80-річним ювілеєм привітали Ігоря Калинця – поета і прозаїка, політв’язня і громадського діяча, почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка, лавреата Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Вітальний адрес від голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина вручив ювіляру – депутат облради, генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Від імені депутатів Львівської обласної ради та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого славного ювілею – 80-річчя від дня народження!

Як талановитий митець слова, громадський діяч, один із чільних представників пізньошістдесятницької генерації та дисидентсько-самвидавного руху, Ви надзвичайно вагомо причетні до пробудження національної свідомості та утвердження державности України. Ваші духовні імперативи розуму і серця – стояти, боротися за правду, самобутність рідного народу, його мову та культуру – завжди були й будуть надійним дороговказом для багатьох поколінь українців.

Ваша активна культурно-просвітницька діяльність у сімдесяті роки минулого століття не лишилася поза увагою карально-репресивних органів комуністично-більшовицького режиму. Однак суворі табори й заслання не зламали віру в краще прийдешнє українського народу.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, добра життєдайної енергії та оптимізму, наснаги й сил для здійснення нових творчих задумів!», - зокрема йдеться у вітанні.

Довідково:

Ігор Миронович Калинець (нар. 9 липня 1939 р., Ходорів) – поет і прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв'язень. Живе і працює у Львові. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка. Відмовився від Ордену Ярослава Мудрого IV ступеня на знак протесту проти зросійщення.