Ірину Гримак обрано головою правління Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна»

Ірину Гримак обрано головою правління Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна»

11.03.2021

Сьогодні, 11 березня, під час засідання загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» голову Львівської обласної ради Ірину Гримак одноголосно обрано головою правління АЄКУ.

Виконавчою директоркою Асоціації переобрано Галину Литвин.

Засідання відбулося за участі представників обласних та районних рад, об’єднаних громад Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Ірина Гримак під час свого виступу закликала представників місцевих громад до плідної та конструктивної співпраці задля розвитку нашого регіону та реалізації нових цікавих проєктів.
«Сьогодні особисто від моєї роботи і вашої залежить, якими будуть наші громади у наступні 4 роки. Внаслідок децентралізації перед нами постали нові виклик та нові завдання.
Однак, завдяки ініціативності та креативності команди Асоціації, нашій наполегливій праці,  переконана, з’являтимуться нові цікаві ідеї та проєкти, які ми разом втілюватимемо в життя.
Прагнемо, щоб наша співпраця не обмежувалася лише чотирма карпатськими областями, маємо плани розширювати міжрегіональну співпрацю і з іншими областями, а також налагоджувати міжнародне співробітництво та реалізацію спільних проєктів, насамперед із ближнім зарубіжжям.
Перед нами стоїть також завдання - поборотися за фінансовий ресурс через грантові можливості та співпрацю з міжнародними донорами», - зазначила Ірина Гримак. 

АОМС “Єврорегіон Карпати – Україна” створена у 2007 році та об’єднує представників органів місцевого самоврядування чотирьох карпатських областей.
Основні напрямки діяльності: сприяння розвитку транскордонної і міжрегіональної співпраці; формування та утвердження нових підходів щодо місцевого і регіонального розвитку у рамках Карпатського Єврорегіону; формування мережевих зв’язків та процедур взаємодії у рамках Карпатського Єврорегіону; популяризація культурного, історичного, туристичного та природного потенціалу української частини Карпатського Єврорегіону.

Нагадаємо, завтра відбудеться обговорення “Місцеві громади: нове законодавство – нові можливості”, у ході якого представники Міністерства розвитку громад та територій України,  органів місцевого самоврядування та виконавчої влади західних областей, народні депутати обгворять питання пропонованих змін до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та «Про місцеві державні адміністрації».