Кабмін скерував 30 млн грн на будівництво басейнів у Бродах і Давидівській ОТГ

Кабмін скерував 30 млн грн на будівництво басейнів у Бродах і Давидівській ОТГ

11.07.2019

Завдяки спільним зусиллям і суттєвому фінансовому ресурсу з Державного бюджету – у м. Броди та Давидівській об’єднаній територіальній громаді з’являться нові сучасні басейни. На цю мету Кабінет Міністрів України як співфінансування скерував 30 млн грн.

«Уперше цьогоріч виділяється субвенція з Державного бюджету на спортивні басейни. І ми дуже тішимося, що маємо шанс збудувати на Львівщині два додаткових басейни – у Бродах та Давидівській ОТГ», – прокоментував голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Отож, 20 млн грн Уряд скерував на будівництво спортивного комплексу КЗ ЛОР «Бродівський педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича». Із обласного бюджету на цю мету вже передбачено 1,5 млн грн, ще 9,5 млн грн планується залучити з Державного фонду регіонального розвитку. Загальна ж вартість будівництва майбутнього спорткомплексу – 89,5 млн грн.

Зауважимо, що підготовку проектно-кошторисної документації було розпочато ще в 2017 році. Вона передбачає 25-метровий басейн на чотири доріжки, спортзал, зал для хореографічних занять тощо.

Крім того, Кабмін передбачив 10 млн грн для реконструкції будівлі басейну ДЮСШ «Тризуб плюс» у с. Давидів (Давидівська ОТГ). На цю добру справу з бюджету Давидівської ОТГ додадуть ще близько 2 млн грн. Загальна ж кошторисна вартість будівництва об’єкта – 24 млн грн.

«Віримо, що за 2 роки ці об’єкти будуть завершені і тут повноцінно готуватимуть майбутніх фахівців із фізичної культури на заняттях із плавання та ігрових видів спорту», - підсумував очільник Львівської облради.