Керівництво області зустрілося із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні

Керівництво області зустрілося із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні

03.03.2021

Сьогодні, 3 березня, перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник та голова ОДА Максим Козицький зустрілися із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

Під час зустрічі сторони обговорили основні напрямки для налагодження економічної та гуманітарної співпраці.

«Латвія та Львівщина мають дуже гарні стосунки та зв’язки з часу їх встановлення. Карантинні обмеження внесли значні корективи в міжрегіональне співробітництво, однак ми сподіваємося, що у найближчій перспективі ми зможемо налагодити наші ділові стосунки, обмін делегаціями, запустити авіасполучення між Латвією та Україною, зокрема Львовом. Важливо також  відновити туристичні потоки з наших держав.

Львівщина має великий потенціал, чудову історико-культурну спадщину, відомі гірськолижні курорти. Вам є чим зацікавити бізнесові кола, представників місцевого самоврядування для налагодження міжрегіональної співпраці, а також туристів», - зазначив Юріс Пойканс.

Перший заступник голови облради Євгеній Гірник подякував Латвії за підтримку територіальної цілісності України та її євроінтеграційних прагнень, допомогу в оздоровленні українських дітей та реабілітації військових.

«Латвія завжди була другом та партнером України. Сподіваємося на подальшу співпрацю і втілення в життя багатьох спільних проєктів. Також запрошуємо латвійську делегацію взяти участь у Форумі місцевого розвитку, який відбудеться влітку у Трускавці», - наголосив Євгеній Гірник.

Слід додати, що сьогодні також запланована бізнес-зустріч представника Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарса Межуліса з представниками бізнесу Львівщини з метою обговорення перспектив економічної співпраці, можливостей експорту та імпорту, представлення проблемних питань галузі, створення спільних підприємств.
Окрім того, делегація планує зустрітися з міським головою Дрогобича та дрогобицькими підприємцями.