Керівники медичних закладів Львівщини обговорили питання практичної підготовки майбутніх лікарів

Керівники медичних закладів Львівщини обговорили питання практичної підготовки майбутніх лікарів

15.12.2023

Питання практичної підготовки майбутніх лікарів обговорювали на медичній конференції, яка відбулася у Львові з нагоди 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка.

Участь у заході взяли керівники комунальних медичних закладів Львівської обласної ради, медики, науковці, освітяни, керівники управління охорони здоров'я Львова та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«З очільниками медичних закладів Львівщини та керівництвом Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького обговорили питання якісної мотивації та розвитку практичних навичок майбутніх лікарів, – зазначив. в.о. директора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, депутат Львівської обласної ради Олег Дуда. – У медичній галузі існує чимала потреба у кваліфікованих кадрах, які перейматимуть вміння досвідчених колег та засвоюватимуть сучасні методи лікування. Необхідно знайти ефективний інструмент мотивації студентів».

Учасники зустрічі зазначили, що якісні теоретичні знання, підкріплені здобутим під час навчання практичними навичками, є пріоритетним завданням у вихованні майбутніх лікарів. Для цього на базі кафедр медуніверситету повинні діяти науково-практичні гуртки. Як зазначив Олег Дуда, практичні навички учасники гуртків зможуть також здобувати й в онкологічному лікувально-діагностичному центрі.