Клінічний центр дитячої медицини. Лікарня ОХМАТДИТ отримав сучасний апарат для діагностики вад серця

Клінічний центр дитячої медицини. Лікарня ОХМАТДИТ отримав сучасний апарат для діагностики вад серця

13.05.2024

Систему ЕКГ Холтер, систему добового моніторингу артеріального тиску, ЕКГ апарат та УЗД експертного класу Vivid Т9 для Клінічного центру дитячої медицини (лікарні “Охматдит”) закупили в рамках проєкту "Klinikpartnerschaften" німецької урядової організації GIZ для розвитку дитячої кардіології та кардіохірургії у Західній Україні. 

“Добова система спостереження артеріального тиску дуже важлива у роботі кардіолога, оскільки аналізує коливання артеріального тиску протягом доби. За допомогою нього ми диференціюємо чи підвищення артеріального тиску є проявом певного захворювання або психоемоційного стану. 

До прикладу, це може бути проявом захворювання нирок. Система Холтер ЕКГ - це запис електрокардіограми протягом 24 год- аналіз серцевого ритму протягом 24 годин. УЗД експертного класу Vivid Т9 - це апарат останньої моделі, який використовується для діагностики вроджених вад серця, для диференціації кардіопатій, клапанних вад серця, це якісне спостереження дітей після операцій з приводу вроджених вад серця. Особливо він є цінним для новонароджених діток. Від швидкості і якості правильно встановленого діагнозу вродженої вади серця залежить результат хірургічного лікування при таких патологіях. На сьогодні, УЗД - це очі кардіолога до операції”, - зазначила кардіолог Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” Ольга Куриляк.
 
Нагадаємо, у 2023 році цей проєкт отримав грант від німецького уряду. Його автори – опікунка Центру Тетяна Балашова, дитячі кардіологи - Ольга Куриляк, Андріана Мальська і Юрій Дідевич - радник Програми партнерств у сфері охорони здоровʼя. 

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Програми ”Klinikpartnerschaften” на замовлення Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію: 067 760 00 31.