Клінічний центр дитячої медицини отримав відзнаку світової мережі лікарів-онкологів

Клінічний центр дитячої медицини отримав відзнаку світової мережі лікарів-онкологів

10.05.2024

 

КНП Львівської обласної ради Клінічний центр дитячої медицини (Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр) отримав партнерську відзнаку St. Jude Children's Research Hospital за активну п’ятирічну участь лікарні у діяльності St Jude Global Alliance – світової мережі провідних онкологічних центрів.

«У 2019 році наш центр підписав офіційну угоду з St. Judе Hospital, успішно пройшовши аудит відповідності низці критеріїв як партнера провідного центру у США. До повномасштабного вторгнення делегація St. Jude кілька разів відвідувала лікарню. А у 2022 році американський центр став одним із ініціаторів евакуаційного проєкту для онкохворих пацієнтів SAFER Ukraine. У згаданому проєкті Західноукраїнський медичний центр  став «ключовим гравцем» від України.
Загалом у реєстрі SAFER Ukraine близько 1600 українських пацієнтів, які отримали лікування за кордоном за сприяння St. Jude Children's Research Hospital», - розповів в.о. генерального директора Клінічного центру дитячої медицини Роман Кізима.

Участь у St Jude Global Alliance дає великі можливості для розвитку самої лікарні та медиків, які у ній працюють, додав очільник Центру. Окремі фахівці українського центру пройшли стажування у відділеннях St. Jude Children's Research Hospital. Онкологи, гематологи, лікарі суміжних спеціальностей, які залучені до лікування онкопатологій, мають змогу відвідувати міжнародні заходи, організовані Альянсом. А це потужний нетворкінг та світовий досвід, який можна використовувати у щоденній практиці.

Завдяки співпраці з St. Jude Children's Research Hospital наша лікарня весь цей час отримує безкоштовно дороговартісні медикаменти для онкопацієнтів. Загальна вартість цієї благодійної допомоги сягає сотень тисяч доларів. 

«Наша співпраця загалом є рольовою моделлю для багатьох лікарень у світі. Завдяки Альянсу ми маємо партнерські стосунки з іншими іноземними клініками, нерідко на правах старшого партнера», - зауважив Роман Кізима.