Комісія з питань комунального майна підтримала ініціативу створення Національного реабілітаційного центру у Львові

Комісія з питань комунального майна підтримала ініціативу створення Національного реабілітаційного центру у Львові

04.09.2023

Комісія з питань комунального майна підтримала ініціативу створення на території комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» – Національного реабілітаційного центру. Проєкт реалізовуватиметься в межах Рамкової угоди між урядами України та Австрії про економічну співпрацю у розвитку проєктів.

«Міністерство охорони здоров’я України визначило Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького замовником будівництва, реалізовувати угоду буде австрійська компанія Vamed. 

Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням, реконструктивною хірургією.

Вартість проєкту – 75 млн євро», - поінформував в.о. ректора медуніверситету Орест Чемерис.

Після рішення комісії з питань комунального майна госпіталь звернеться з клопотанням до Львівської міської ради про отримання дозволу на поділ земельної ділянки на користь Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«Таким чином ми готуємося до будівництва Національного реабілітаційного центру у Львові, який буде складовою частиною великого реабілітаційного комплексу на заході України», - підкреслив заступник голови комісії Ростислав Добош.

Комісія також підтримала ініціативу створення Клінічного центру дитячої медицини на базі об’єднаних двох комунальних закладів Львівської обласної ради: Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Крім того, депутати погодили приєднання до Львівської обласної клінічної лікарні – Львівської обласної лікарні відновного лікування №3 і Львівського обласного патологоанатомічного бюро.