Комісія з питань комунального майна підтримала розширення Львівського театру імені Леся Курбаса

Комісія з питань комунального майна підтримала розширення Львівського театру імені Леся Курбаса

28.03.2024

Постійна комісія з питань комунального майна Львівської обласної ради на засіданні 28 березня розглянула питання надання в користування Львівському академічному молодіжному театру імені Леся Курбаса приміщень 3 та 4 поверхів у Львові за адресою вул. Леся Курбаса, 3. 

«Театр звернувся з проханням про розширення площі. За цією адресою у нас знаходиться Навчально-методичний центр культури і мистецтв Львівщини. Ми оглянули ці приміщення. Є можливість розмістити центр у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. На нашу думку, театр Курбаса є обличчям Львова і потрібно сприяти його розвитку», – зазначив в. о. начальника управління майном спільної власності обласної ради Андрій Білоус.

Крім того, комісія розглянула питання можливої передачі у власність громад будівлі бази відпочинку «Сокіл» у Славському та нежитлових будівель лікарні у Сокільниках. 

Майнова комісія також не погодила збільшення відсотка відрахування частини прибутку комунальними підприємствами обласної ради до обласного бюджету за 2023 рік.

«Ми не змінюємо відсотку відрахування до бюджету з прибутку наших підприємств. Будемо працювати з нашими підприємствами, щоби збільшити показники прибутковості, покращити їхню операційну діяльність. Розглянули пропозиції Славської й Сокільницької громад щодо покращення використання майна обласної ради, яке знаходиться в громадах. Скерували питання на доопрацювання, щоби це майно якнайкраще виконувало свої функції для громад і для обласних закладів.

Щодо театру імені Леся Курбаса то ми дали доручення управлінню комунального майна знайти механізм, як допомогти театру, щоби культура у Львові була на високому рівні», – зазначив заступник голови комісії Ростислав Добош.

Комісія також розглянула низку звернень від ОКС ЛГП «Галсільліс» стосовно виділення деревини військовим частинам і сім'ям загиблих захисників.