Комісія ЖКГ розглянула важливі питання порядку денного

Комісія ЖКГ розглянула важливі питання порядку денного

24.01.2020

У четвер, 23 січня, відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства,паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності, альтернативної енергетики.
                
На засіданні депутати  напрацювали і погодили проєкти рішення «Про інформацію управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації про стан виконання на об’єктах будівництва за 2018-2019 роки» та «Про звіт Львівської обласної державної адміністрації щодо виконання Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки». Комісія ініціюватиме внесення цих питань на чергову сесію з метою уточнення і докладного розгляду напрацьованих попередньо проєктів рішень з цих питань. Комісія відзначила, що основною проблемою в будівництві області є давно розпочаті і досі не завершені об’єкти будівництва, які станом на сьогодні руйнуються і тому потребують першочергового фінансування для їх завершення та якнайшвидшої здачі в експлуатацію.

Окрім цього, постійна комісія ґрунтовно, за участі представників профільних департаментів Львівської ОДА розглянула ініційоване Золочівським міським головою питання щодо внесення змін в додаток 4 Стратегії управління відходами у Львівській області до 2030 року, зокрема щодо вилучення з цього додатку об’єкта «ТзОВ «Еко Баланс Золочів» як такий, що не потребує рекультивації, оскільки за проєктом «Будівництво полігону твердих побутових відходів для міста Золочева Львівської області» виконано великий об’єм робіт та залучено кошти Державного бюджету України, місцевих бюджетів та приватні інвестиції. Питання складне і потребує докладного вивчення і врахування інтересів місцевих громад в першу чергу.

Також комісія розглянула низку інших важливих питань та звернень громадян, установ, органів місцевого самоврядування Львівщини.